3 Ιαν 2008

Εκδήλωση - εγκαίνια

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων (ΕΠΑΨΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου πραγματοποίησαν μια επιστημονική εκδήλωση με θέμα: "Ψυχική Υγεία στις Κυκλάδες: Ανάγκες, Προκλήσεις, Προοπτικές" το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007 στην αίθουσα του Αρχιλόχου (Παροικιά Πάρου).

Το συντονισμό έκανε ο κ. Α. Αρκάς (Ιατρός, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου) και παρευρέθησαν διάφοροι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδίοικησης και άλλων Κοινωνικών Φορεών (Πρότυπο Εθελοντικό Κέντρο ΑΜΕΑΙ Δήμου Νάουσας, Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών "ΘΗΣΕΑΣ" κλπ), οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν διάφορα και κάλυπταν διάφορους τομείς. Ο κ. Γ. Τζανίδης (Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πάρου) αναφέρθηκε στην καρδιαγγειακή νόσο στο νησί και την αναγκαιότητα πραγματοποίησης μιας επιδημιολογικής έρευνας στο συγκεκριμένο ζήτημα, η κ. Σ. Παντελίδου (Κλινική Ψυχολόγος, MSc, Επιστημονική Υπεύθυνη Κινητής Μονάδας ΒΑ Κυκλάδων) αναφέρθηκε στις δράσεις και το μελλοντικό σχεδιασμό της Μονάδας, ο κ. Γ. Παπανικολάου (Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Μέλος Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισιού, Ιατρικός Διευθυντής Ιδρύματος Υγείας Φοιτητών Γαλλίας) μίλησε για την εφηβεία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας και ο κ. Σ. Στυλιανίδης (Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παντείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Δ/ντής ΕΠΑΨΥ) ανέλυσε τις προκαταλήψεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ψυχικές διαταραχές. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό και μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Παράλληλα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας έδρας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων που στεγάζεται στη Διασταύρωση Περιφερειακού Παροικιάς Πάρου.